Potpisan ugovor o radovima na izgradnji šetnice na otoku Krapnju

Gradonačelnik Željko Burić i Ivica Svirčić, direktor tvrtke Bemix d.o.o., danas su potpisali ugovor o radovima na izgradnji šetnice na otoku Krapnju. Projekt adaptacije šetnice na otoku Krapnju obuhvaća uređenje šetnice duž zapadne obale otoka, ukupne dužine 1320 m, koja je u izuzetno lošem stanju zbog djelovanja mora i vjetra.

„Riječ je o još jednom otočnom projektu koji pokazuje naš način razmišljanja, a to je da ne zanemarujemo naše otoke. Nakon uspješnog projekta Hrvatskog centra koralja na otoku Zlarinu te početka realizacije projekta povezivanja naših otoka na vodovodnu mrežom, projekt šetnice na otoku Krapnju značit će dodatnu turističku valorizaciju najnižeg hrvatskog otoka.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić. 

Radovima na otoku Krapnju predviđeno je uređenje postojeće pješačke površine, izgradnja 160 m novog dijela šetnice te uređenje odmorišta i pristupa plaži. Ugovorena cijena radova iznosi 635.962,50 kuna, a Grad Šibenik je za ovu namjenu na javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osvojio 370.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

„Grad Šibenik iz godine u godinu javlja se na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koji pak iz godine u godinu raspisuju natječaje odnosno programe za otoke gdje se jedinice lokalne samouprave mogu javiti za sufinanciranje manjih infrastrukturnih projekata na otocima. Tako smo prijavili šetnicu na otoku Krapnju, na kojoj su prije devet godina postavljeni rubnjaci, ali nije nikada betonirana i završena te su sunce i more napravili svoje. Ovim radovima projekt će se završiti, a šetnica proširiti.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Direktor tvrtke Bemix d.o.o. Ivica Svirčić istaknuo je kako će se s radovima započeti po završetku turističke sezone, 15. rujna, a isti će biti okončani do kraja ove godine. 

Izvor: www.sibenik.hr